Slå et slag for miljøet

Som en side som er opptatt av det grønne livet i vår nærhet tenkte vi at det kanskje kunne være passende å slå et aldri så lite slag for miljøet på en litt annen måte enn kun å tenke grøntvekster.

Det er så mange måter man kan strekke ut en hjelpende hånd til miljøet på og en av de aller enkleste er å gjøre endringer hjemme hos oss selv. Det vi først og fremst tenker på er å bytte ut den gode gamle dieseldamperen av en bil du har og heller bytte denne ut med et langt mer miljøvennlig alternativ. Her kan vi snakke hybridbil eller elbil hvis du har muligheten til det. Bor du i en by så vil en elbil vre et veldig godt alternativ og noe som selvsagt gir en meget god miljøgevinst. Så vår klare oppfordring til deg som bor i tettbebygd område og ikke har behov for den store trekkraften i hverdagen: lån penger til bil i dag og gå for et miljøvennlig alternativ! Du kommer ikke til å angre og du vil garantert føle deg mye bedre hver gang du vrir om tenningen.

I byene er det som kjent meget viktig at man tenker miljøvennlig ettersom luftkvaliteten i disse områder kan bli skikkelig dårlige fra tid til annen. Spesielt utsatt er man på vinteren når det er klart og stille vær, og da kan man gjerne oppleve det som kalles for smog. Smog er som et røykteppe av eksos, støv og andre partikler som ligger som et lokk over byene, og det er vel ingen hemmelighet at det er Oslo og Bergen som har størst erfaring med dette miljøproblemet.

I en fristende fremtidsdrøm har vi biler som er både miljøvennlige og som oppfyller de kravene som gjør at mange av oss nordmenn ikke velger disse grønne løsningene.