Bygg din egen oase

admin      -

Bygg din egen oase

Det er en kjenngjerning at nordmenn har godt med luft i og omkring sine boliger og at den populære plenflekken er noe som står høyt i kurs hos oss. Rundt om i landet er det store eiendommer med mye grøntareal som råder grunnen, men det er dessverre ikke alle som er like visjonære når det gjelder å utvikle disse kvadratmeterne. Det burde vi ta tak i, og da mener vi adskillig mer enn bare å etablere en enkel plen, plante noen busker og dyrke i et blomsterbed. Mulighetene er så utrolig mange flere, og dette burde man utnytte i langt større grad enn det vi gjør i dag.

Har du et rå-uteområde som du ennå ikke har fått gjort noe mer, eller er du rett og slett bare usikker på hva du skal gjøre med dette området? Du er garantert ikke alene om dette og for dem som ikke er oppfinnsomme nok så er dette uten tvil en stor utfordring. Det finnes imidlertid mange muligheter her, og man kan for eksempel ta kontakt med ekspertisen på feltet, og det vi da tenker på er naturligvis landskapsarkitekter eller anleggsgartnere.

Det som kan være smart å gjøre er å lage en overordnet plan for hele ditt uteområde. Få tak i en drone og ta en oversiktsbilde over eiendommen fra alle mulige vinkler og slipp løs gartneren på bildene. Du kan da få en ferdig utviklet plan som vil gi deg noe å jobbe etter og dermed har du muligheten til å ta litt etter litt, og dermed utvikle et fantastisk uteområde som du kan hygge deg med for evig og alltid siden.

Dette er uten tvil et prosjekt som kan bli både kostbart og arbeidskrevende, men hvis du gjør det over tid kan du allikevel slippe forholdsvis rimelig unna det. Og i tillegg: det vil være utrolig morsomt og ikke så rent lite inspirerende å jobbe med. Tenk platter og grusstier, herlige prydbusker, benker og stoler – mulighetene er endeløse, og får du hjelp til å tegne opp en plan, kan du sitte igjen med et smykkeskrin til slutt!